Nieuws

Dag 7 WK atletiek: goede start voor Sintnicolaas, Schippers gaat voor goud

Eelco Sintnicolaas
De zevende dag van de WK atletiek in Beijing betekent onder andere de start van de tienkamp voor Eelco Sintnicolaas uit Apeldoorn en Pieter Braun uit Arnhem. Sintnicolaas wil zijn goede vorm verzilveren met een medaille. Dafne Schippers kan vrijdag ook voor een plak zorgen, zij loopt haar finale van de 200 meter. © ANP
BEIJING - De zevende dag van de WK atletiek in Beijing betekent onder andere de start van de tienkamp voor Eelco Sintnicolaas uit Apeldoorn en Pieter Braun uit Arnhem. Sintnicolaas wil zijn goede vorm verzilveren met een medaille. Dafne Schippers kan vrijdag ook voor een plak zorgen, zij loopt haar finale van de 200 meter.
De op Papendal trainende atlete plaatste zich met donderdag met overmacht voor de finale op haar favoriete sprintonderdeel. Tijdens de kwalificatie en de halve finale kreeg de hardloopster het voor elkaar om de laatste meters rustig uit te lopen.
Schippers wil goud en als het even kan ook een Nederlands record. Daarvoor moet ze sneller zijn dan 22,03 seconden. 'Ik denk dat het mogelijk is', zei de  atlete na haar halve finale. De finale is om 15.00 uur Nederlandse tijd.

Goede start voor Sintnicolaas

Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun zijn vrijdagochtend in alle vroegte (Nederlandse tijd) begonnen aan hun tienkamp. De Apeldoorner Sintnicolaas liet tegenover de NOS weten in 'supervorm' te zijn en liet dat ook meteen zien op het eerste onderdeel, de 100 meter.  Hij liep een tijd van 10,62.
Die tijd ligt net boven zijn persoonlijk record. Pieter Braun liep naar de 18e plek met een tijd van 11,11.
Foto: ANP
Bij het onderdeel verspringen startten beide Gelderlanders in eerste instantie niet zo sterk. Ze begonnen allebei met een foutpoging. Daarna sprong Eelco Sintnicolaas tot 7,50 meter. Voor Braun was een sprong van 7,29 niet slecht. Hij bleef na het verspringen op de 18e plaats staan in het klassement.

'Sintnicolaas op koers voor brons'

Eelco Sintnicolaas trok zijn goede vorm door naar het kogelstoten. De Apeldoornse tienkamper stootte 14,65 meter ver, twee centimeter boven zijn persoonlijk record. Daardoor kwam Sintnicolaas op een 4e plek in het algemeen klassement.
Volgens het trainingsmaatje van Sintnicolaas, Adriaan Saman, is een medaille voor de Apeldoorner heel erg moeilijk, zei hij vrijdagmorgen op Radio Gelderland. 'Volgens de prognoses komt hij op de derde plek, maar hij heeft veel concurrentie. Hij loopt nog voor op het schema van het Nederlands record, als hij dat volhoudt kan hij zelfs naar plek twee gaan, maar dat wordt wel heel erg lastig. Hij oogt in ieder geval heel erg sterk.'
De Arnhemse tienkamper Braun bleef 18e. Hij stootte 13,90 meter.
Vrijdag komen beide atleten nog in actie bij het hoogspringen (10.15 uur Nederlandse tijd) en de 400 meter (14.20 uur Nederlandse tijd). Morgen staan de 110 meter horden, discuswerpen, polsstokhoogspringen, speerwerpen en de 1500 meter op het programma.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!