Nieuws

Buurtbewoners: fastfoodrestaurant op Plein '44 in Nijmegen moet weg

Een groep van 40 bewoners van een appartementencomplex aan het vernieuwde Plein '44 in Nijmegen wil de Kentucky Fried Chicken aan het plein weg hebben. © ANP
NIJMEGEN - Een groep van 40 bewoners van een appartementencomplex aan het vernieuwde Plein '44 in Nijmegen wil de Kentucky Fried Chicken aan het plein weg hebben.
De bewoners zijn een bezwaarprocedure gestart bij de gemeente om ervoor te zorgen dat de vergunning van het fastfoodrestaurant wordt ingetrokken. Bewoners zeggen last te hebben van stank, hangjongeren, fout geparkeerde fietsen en auto's, optrekkende scooters en rondslingerend afval.
Verslaggever Henk Jan van Maanen ging naar het plein om de stemming te peilen:
'We ruiken de stank van de frituur en er staan steeds fietsen voor de deur', aldus een bewoonster. 'En het heeft ook invloed op de waarde van je huis', vertelt een man die schuin boven de KFC woont. 'Ik had niet op die overlast gerekend toen ik het appartement kocht.'

Maatregelen niet genoeg

Kentucky Fried Chicken heeft al maatregelen genomen maar volgens de klagers blijven de problemen bestaan. Daarom willen ze dat de gemeente de vergunning intrekt.
De fastfoodketen kon nog niet reageren. De gemeente Nijmegen zegt dat er niets mis is met de vergunning.