Nieuws

Per direct 225 extra plekken in asielzoekerscentrum Doetinchem

Asielzoekerscentrum de Kruisberg in Doetinchem wordt per direct uitgebreid met 225 plekken. Daarmee komt het aantal vluchtelingen in die locatie op 575. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en staatssecretaris Klaas Dijkhoff hebben dit besloten.
DOETINCHEM - Asielzoekerscentrum de Kruisberg in Doetinchem wordt per direct uitgebreid met 225 plekken. Daarmee komt het aantal vluchtelingen in die locatie op 575. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en staatssecretaris Klaas Dijkhoff hebben dit besloten.
Eerder werd de capaciteit vastgesteld op 350. Dat aantal was voor de buurt, ondanks wat aanloopproblemen, acceptabel. Meer dan 350 plekken is in het verleden door omwonenden wel als problematisch bestempeld. In de Kruisberg zijn asielzoekers ondergebracht die net in Nederland zijn en de procedure ingaan. Gemiddeld verblijven ze er zes weken.

'Uitbreiding is noodzakelijk'

De gemeente Doetinchem laat in een persverklaring weten dat de uitbreiding volgens het COA en het ministerie van Veiligheid en Justitie strikt noodzakelijk is vanwege de hoge instroom van vluchtelingen. De gemeente zegt in de verklaring niet of de uitbreiding wenselijk is.
Eerder had de gemeente problemen met het COA omdat die permanente huisvesting van asielzoekers wilde onderzoeken. De omwonenden worden maandag door het COA geïnformeerd over de nieuwe situatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!