Nieuws

1000 keer Gelderland Helpt, drie mooie verhalen

Een hele eer voor Sandra Nijman, ze was vandaag de duizendste die haar vraag in de radiorubriek Gelderland Helpt stelde. © Sandra Nijman bij Gelderland Helpt
ARNHEM - Een hele eer voor Sandra Nijman, ze was vandaag de duizendste die haar vraag in de radiorubriek Gelderland Helpt stelde.
Al jaren wordt er op radio Gelderland elke dag om 10.10 uur een vraag gesteld waarop luisteraars kunnen reageren. Drie bijzondere verhalen uit de greep van 1000.

1. Gastgezinnen uit de oorlog

Steef Rietbergen zocht gezinnen of kinderen van de gezinnen die in de oorlog onderdak hebben geboden aan de Rotterdamse vluchtelingen, om als stad iets terug te doen. De oproep leverde veel reacties op.

2. Al 67 jaar contact

En wat te denken van mevrouw Witjes uit Angeren. Al sinds de oorlog heeft zij een penvriendin. Het begon met een boek opgestuurd vanuit het westen want op de school van Witjes waren bijna geen boeken meer. Er moest een bedankbrief de andere kant op en zo begon een jarenlange correspondentie. De vraag? Het eerste boek waar het allemaal mee begon.

3. 14-jarige jongen helpt 77-jarige mevrouw Scholte tijdens 4Daagse

Tijdens de 4Daagse zat mevrouw Scholte er helemaal doorheen maar een 14-jarige jongen uit Nijmegen schoot haar te hulp en liep drie kilometer met haar mee. Dankzij de jongen van 14 haalde de vrouw de finish. Nu is ze op zoek naar hem om hem te bedanken
Voor Omroep Gelderland is de duizendste vraag en het feit dat de rubriek ‘Gelderland helpt’ zo succesvol is gebleken, reden om ‘Gelderland helpt’ uit te breiden. Naast de dagelijkse oproep op radio, zal vanaf 1 september de website www.gelderlandhelpt.nl online gaan. Hier kan iedereen een vraag plaatsen als zij ergens hulp bij nodig hebben of hulp willen aanbieden. Vanaf 4 oktober zal Angelique Krüger iedere zondag ‘Gelderland helpt’ op tv presenteren. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!