Nieuws

Laatste uitzending Zomer in Gelderland in Groessen

Team Groessen
Vandaag is de allerlaatste dag van Zomer in Gelderland en dat vieren we in Groessen. Het dorp telt 2000 inwoners en hoort bij de gemeente Duiven, in de Liemers.
GROESSEN - Vandaag is de allerlaatste dag van Zomer in Gelderland en dat vieren we in Groessen. Het dorp telt 2000 inwoners en hoort bij de gemeente Duiven, in de Liemers.
Groessen en verkeer vormen niet bepaald een goed huwelijk, want ondanks de felle protesten gaat de Betuwelijn dwars door het dorp. Alsof dat niet genoeg is, gaat de doortrekking van de A15 naar de A12 ook grote gevolgen hebben voor het dorp.
Zijn er ook leuke dingen te melden uit Groessen? Ja! Het dorp organiseert al sinds 1542 jaarlijks een kermis, een jaarmarkt en een kerkmis. Ook op het gebied van carnaval weten de inwoners wat gezelligheid is, want bij carnavalsvereniging De Deurdreiers vindt ieder jaar de Amsterdamse avond plaats, waarbij verschillende bekende artiesten het levenslied vertolken.
Het prijzengeld van vandaag wordt door het Kindercomité gebruikt voor een speciale activiteit, ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan in 2016.
Op deze pagina kunt u vanaf 10.00 uur het liveblog volgen, terwijl op Radio Gelderland de hele dag live-bijdragen uit Groessen te horen zijn. De tv-uitzending begint om 18.20 uur en wordt elk uur herhaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!