Nieuws

Huize Rijswijk genomineerd als meest bedreigd gebouw

Huize Rijswijk is genomineerd als één van de 7 meest bedreigde gebouwen of locaties van Europa. De nominatie is gedaan door erfgoedvereniging Heemschut en NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats.
GROESSEN - Huize Rijswijk is genomineerd als één van de 7 meest bedreigde gebouwen of locaties van Europa. De nominatie is gedaan door erfgoedvereniging Heemschut en NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats.
De lijst met bedreigde gebouwen of locaties wordt uiteindelijk opgesteld door Europa Nostra, een Europese organisatie voor erfgoedbescherming. De organisatie wordt daarbij ondersteund door de Europese Investeringsbank. De lijst is bedoeld om burgers en private partijen te mobiliseren om bedreigde gebouwen en locaties te redden.

Doortrekken A15 bedreigt Huize Rijswijk

Het rijksmonument Huize Rijswijk wordt volgens Heemschut en NKS bedreigd door de doortrekking van de snelweg A15, die door of vlak langs het middeleeuwse kasteel moet komen te liggen. Dat vinden de twee organisaties ongekend en niet van deze tijd. Het middeleeuwse huis, dat al in handen is van Rijkswaterstaat, is inmiddels sterk in verval geraakt en moet dringend worden gerestaureerd, vinden Heemschut en NKS.