Nieuws

Zomer in Gelderland vanuit 'Brabants' Alem

Team Alem
Op de voorlaatste dag van Zomer in Gelderland strijken we neer in Alem, dat met 648 inwoners het kleinste dorp is dat dit seizoen deelneemt aan het programma.
ALEM - Op de voorlaatste dag van Zomer in Gelderland strijken we neer in Alem, dat met 648 inwoners het kleinste dorp is dat dit seizoen deelneemt aan het programma.
Alem hoort bij de gemeente Maasdriel en hoorde vroeger bij Noord-Brabant, maar door het kanaliseren van de Maas in 1935, kwam het dorp aan de andere kant van de rivier terecht. Zodoende vormt het dorp een schiereiland.
Je kunt Alem gerust een muzikaal dorp noemen, want maar liefst één op de tien inwoners is lid van de fanfare. Het was dan ook een waar volksfeest toen De Fanfare en Slagwerkvereniging Alem dit jaar haar 50ste verjaardag vierde. Het voetbalveld was decor voor tientallen optredens van fanfares en vaandeldragers.
Het geld dat vandaag wordt verdiend gaat naar Stichting Dorpsraad Alem, dat het plantsoen in het dorp wil opknappen.
Vanaf 10.00 uur zijn de verrichtingen van het team te volgen in het liveblog. Op Radio Gelderland is ieder uur een live-bijdrage te horen. De tv-uitzending begint om 18.20 uur en wordt elk uur herhaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!