Nieuws

DNA op lichaam Mariska Peters waarschijnlijk van haar oom

ARNHEM - Het DNA dat op het lichaam van de vermoorde Mariska Peters uit Nijmegen is gevonden is waarschijnlijk van haar oom.
Dat blijkt tijdens de zitting voor de rechtbank in Arnhem. Ook op het mes in haar auto en op de vindplaats is DNA van de 51-jarige oom gevonden.
Tevens heeft de onderzoeksrechter bepaald dat de verdachte P. naar het Pieter Baan Centrum moet voor een observatie van zijn geestelijke gesteldheid. De zaak wordt in het voorjaar van 2016 inhoudelijk behandeld.

Eerder TBS opgelegd gekregen

51-jarige oom zat ten tijde van het misdrijf vast in de Pompe-kliniek in Nijmegen. Hij verbleef op de open afdeling, zat in de laatste fase van zijn behandeling en had beperkte bewegingsvrijheid. Volgens zijn familie is hij veroordeeld voor incest en mishandeling van zijn dochtertje. 

Gewurgd

Mariska Peters werd op 22 februari gevonden in de Hatertse Vennen bij Nijmegen door speurhonden. De Nijmeegse bleek te zijn gewurgd. Ze was toen 2 weken vermist. Mariska Peters verliet in de nacht van 8 op 9 februari haar ouderlijk huis om naar een vriendin te gaan, maar daar kwam ze nooit aan. Twee dagen later werd haar auto gevonden in de wijk Neerbosch-Oost. De auto zat niet op slot en de tas en portemonnee van haar lagen er nog in. De oom liep na de vondst van Mariska nog mee in een stille tocht voor zijn nichtje. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!