Nieuws

Verkeersregelaars kregen de volle laag bij lange files rond Arnhem

ARNHEM - Bij de langdurige verkeersopstoppingen dinsdag in en rond Arnhem moesten verkeersregelaars het flink ontgelden. Ze werden uitgescholden, automobilisten probeerden door afzettingen heen te rijden en een verkeersregelaar werd tegen zijn benen gereden. Dat zegt woordvoerder Daan Witjes van sleepbedrijf Van Amerongen in Arnhem, dat ook verkeersregelaars inzet.
Door verschillende ongevallen waren er dinsdag in en rondom Arnhem flinke verkeersproblemen. Op de Pleijroute kantelde een vrachtwagen en ook op de A325 gebeurde een ongeluk. Daardoor stond het verkeer vooral in de avondspits compleet vast.
Op het Airborneplein werd een verkeersregelaar aangereden. 'De automobiliste snapte de situatie niet en reed door de kegels heen. Ze volgde de aanwijzingen van de verkeersregelaar niet op en reed uiteindelijk tegen zijn benen', vertelt Witjes.

'Automobilisten hebben geen begrip voor de situatie'

De verkeersregelaar bleef ongedeerd. Verkeersregelaars op andere plekken in en rondom Arnhem hadden volgens Witjes te maken met veel agressieve automobilisten. Ook probeerden mensen door de afzettingen te rijden. 'Automobilisten hebben geen begrip voor de situatie', constateert de woordvoerder. De verkeersregelaars zijn de agressie volgens hem wel gewend.
Verslaggever Ton Arbouw sprak met doorstroommanager Ries Zilstra van de gemeente Arnhem

Weg was twaalf uur dicht

Het duurde lang voor de gekantelde vrachtwagen op de Pleijroute was opgeruimd. De vrachtwagen kantelde rond het middaguur en pas tegen middernacht ging de weg weer open.
Dat kwam onder meer omdat eerst de koelvloeistof uit de vrachtwagen gepompt moest worden. 'Het duurde even voor het juiste materieel bij de plek aanwezig was. Later bleek dat er geen pomp aan boord was en daardoor moest ander materiaal uit Duitsland komen. Dat betekende extra vertraging,' zegt Witjes. Bij het bergen bleef ook nog eens een achterwiel achter de vangrail haken.
Uiteindelijk was de berging rond 20.00 uur afgerond. Daarna was er nog tijd nodig om de vangrail en het wegdek te repareren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!