Nieuws

Bennie Jolink in Amsterdamse gracht

AMSTERDAM - Er rijdt al jaren een Syntus trein met zijn naam erop in de Achterhoek, maar nu vaart er ook een boot met zijn de naam van de Achterhoekse zanger in de Amsterdamse grachten. Bennie Jolink doopte vanmiddag in de hoofdstad een naar hem vernoemde luxe sloep.
De Amsterdamse rederij 't Smidtje heeft sinds vandaag 2 nieuwe sloepen in de vaart. Voor de namen van de luxe boten, die plaats bieden aan 40 personen, zocht de rederij naar karakteristieke personen die mensen een glimlach op het gezicht bezorgen. De keus viel op Bennie Jolink, de zanger van Normaal, en op Amsterdammer Harrie Slinger, de zanger van Drukwerk.

Stukje Achterhoek in Amsterdam

'Wat Drukwerk was voor Amsterdam, was Normaal voor de Achterhoek', vertelt Rosan van Diepen van de rederij. 'Na zijn studie werkte Bennie Jolink een jaar in Amsterdam en met een naar hem vernoemde sloep wordt een stukje Achterhoek weer naar Amsterdam gehaald.' Bennie Jolink zelf noemt het geestig dat de sloep zijn naam draagt, 'want in de Achterhoek hebben we weinig water'.

Veel bier en muziek

De doop van de 'Bennie Jolink' ging gepaard met veel bier en muziek van natuurlijk Normaal. Met genodigden voer Jolink daarna met de sloep door de Amsterdamse grachten.