Nieuws

Moordzaak Mariska Peters uit Nijmegen gaat verder, maar zonder de verdachte

Mariska Peters werd in februari dood gevonden.
Vandaag gaat de rechtszaak verder rond de moord op de 21-jarige Mariska Peters uit Nijmegen. De 51-jarige oom van de Nijmeegse is verdachte, maar hij verschijnt vandaag niet in de rechtbank.
ARNHEM - Vandaag gaat de rechtszaak verder rond de moord op de 21-jarige Mariska Peters uit Nijmegen. De 51-jarige oom van de Nijmeegse is verdachte, maar hij verschijnt vandaag niet in de rechtbank.
Volgens zijn advocaat Frank Janzing lopen nog tal van onderzoeken. Daarom kan de zaak nog niet inhoudelijk worden behandeld en is de oom niet bij de zitting.
De eerste zitting was op 17 juni. Ook toen ging het om een zogeheten pro-formazitting. Dat is een zitting waarin afspraken worden gemaakt over het verdere verloop van de zaak.

Door verwurging om het leven gekomen

Het lichaam van Mariska Peters werd 22 februari gevonden bij de Hatertse Vennen bij Nijmegen. Ze was sinds 9 februari vermist. Onderzoek heeft eerder uitgewezen dat Peters door verwurging om het leven is gekomen. Haar oom werd op 10 maart aangehouden. Dat gebeurde in de tbs-instelling Pompekliniek in Nijmegen. Hij verbleef daar op de open afdeling.
Een rechtszaak in het strafrecht moet voor de rechter komen voordat de maximale tijd dat een verdachte in voorarrest mag zitten verstrijkt. Een voorarrest mag maximaal 110 dagen en 15 uur duren. Onderzoek valt ook onder voorarrest.
Is dat na die 110 dagen nog niet afgerond, dan kan de zaak voor 3 maanden worden aangehouden. Ook die termijn kan weer worden verlengd. Daarover beslist de rechtbank.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!