Nieuws

Zomer in Gelderland vandaag in 'Lauwe'

Team Beneden-Leeuwen
Na de regenachtige, maar fantastische uitzending van gisteren in Gelselaar, strijkt Zomer in Gelderland vandaag neer in Beneden-Leeuwen. Het dorp ligt in de gemeente West Maas en Waal en heeft 6169 inwoners.
BENEDEN-LEEUWEN - Na de regenachtige, maar fantastische uitzending van gisteren in Gelselaar, strijkt Zomer in Gelderland vandaag neer in Beneden-Leeuwen. Het dorp ligt in de gemeente West Maas en Waal en heeft 6169 inwoners.
Beneden-Leeuwen is dit seizoen de grootste plaats van Zomer in Gelderland en bestaat al sinds de Romeinse tijd.
Het dorp wordt in het dialect het Lauwe genoemd en kent met Lauwe on Light een prachtig lichtfestival, waarbij miljoenen lichtjes het dorp versieren. Het evenement begon ooit als stunt van de ondernemersvereniging, maar trekt inmiddels duizenden bezoekers.
Het team wil met het geld dat vandaag wordt verdiend een herinneringsbadge laten ontwerpen voor het 70-jarig bestaan van scoutingvereniging Don Bosco, volgend jaar.
Via het liveblog blijf je vandaag op de hoogte van de verrichtingen van het team en lees je de laatste ontwikkelingen in het dorp. Bij Radio Gelderland hoor je de hele dag live-bijdrages uit Beneden-Leeuwen. De tv-uitzending begint om 18.20 uur en wordt elk uur herhaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!