Nieuws

Ladies Tour over Gelderse wegen

TIEL - De Ladies Tour gaat ook dit jaar niet aan Gelderland voorbij. Sterker nog, de helft van zes etappes voeren over Gelderse wegen. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van de Ladies Tour in Tiel.
De eerste etappe van de belangrijkste meerdaagse wielerkoers voor vrouwen in Nederland en België is in de Achterhoek. De heuvelachtige etappe begint in Zeddam en eindigt in 's Heerenberg. De tweede en derde etappe worden verreden in en rond Tiel. Daarna gaat de ronde verder richting Brabant en eindigt uiteindelijk in Zuid-Limburg.
Bijna de gehele wereldtop doet mee aan de Ladies Tour. Onder andere de oud-winnararessen Ellen van Dijk en Evelyn Stevens staan aan het vertrek. Ook Anna van der Breggen, dit jaar nog zegevierend in de Giro Rosa, doet een gooi naar de eindzege. Viervoudig winnares Marianne Vos ontbreekt vanwege een blessure.
Ook de deelname van de Gelderse topper Annemiek van Vleuten staat op de tocht. De Wageningse kwam onlangs hard ten val en is mogelijk niet op tijd fit voor de Ladies Tour, die op 1 september begint. Loes Gunnewijk uit Rekken is er wel bij, maar niet op de fiets. De Achterhoekse stopte eerder dit seizoen met wielrennen, maar fungeert in Ladies Tour als gastvrouw.
Maar wie weet kan de jonge Anouk Rijff een gooi doen naar een etappezege. De pas 19-jarige wielrenster uit Tiel geldt als een van de grootste talenten bij de dames. Ze maakt dit jaar haar debuut in de Ladies Tour.