Nieuws

Het doek lijkt te vallen voor de afdeling van Imtech in Arnhem

Voor Imtech Building Services is faillissement aangevraagd bij de rechtbank Rotterdam. Dat melden de vakbonden FNV en CNV. Building Services zit onder meer in Arnhem. Er werken daar zo'n 70 mensen.
ARNHEM - Voor Imtech Building Services is faillissement aangevraagd bij de rechtbank Rotterdam. Dat melden de vakbonden FNV en CNV. Building Services zit onder meer in Arnhem. Er werken daar zo'n 70 mensen.
De vakbonden zeggen dat ze dat nieuws hebben gehoord van de curatoren. Het is niet gelukt een koper te vinden voor dit onderdeel van het installatiebedrijf. Moederbedrijf Imtech NV werd donderdag failliet verklaard, waarna werd geprobeerd verschillende onderdelen te verkopen. Vorige week dinsdag vroeg het installatiebedrijf nog uitstel van betaling aan. 

'Crisis deed Building de das om'

Bij Building Services werken volgens FNV-bestuurder Jan Meeder in totaal 1200 mensen. Die houden zich bezig met elektrotechniek, werktuigbouw en installaties in met name kantoren. Als de rechtbank het faillissement verleent, worden zij allemaal ontslagen. Meeder: 'Dat is het slechtste scenario. Het personeel staat op straat en is afhankelijk van een eventuele doorstart.' 
De FNV-bestuurder zegt dat Building Services flink last had van de bouwcrisis. Er was al vijf jaar geen winst gemaakt. Voor twee andere onderdelen van Imtech is volgens Meeder wel veel belangstelling. Het gaat om Industrial Services en Industry International. 
Meeder vertelt op Radio Gelderland over het faillissement:

'Werknemers betalen de rekening voor fraudezaken'

CNV-bestuurder Loes Bezemer-Videler noemt het een zeer triest moment: 'Dit massaontslag komt keihard aan.' De werknemers die hun baan verliezen betalen volgens de vakbond indirect de rekening voor de fraudezaken in Duitsland en Polen waar Imtech in verzeild was geraakt. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!