Nieuws

Lerato (9) uit Beneden-Leeuwen krijgt excuses en cadeaubon van staatssecretaris

BENEDEN-LEEUWEN - Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft het 9-jarige meisje Lerato van Gelder uit Beneden-Leeuwen excuses aangeboden voor de onterechte belastingaanslagen die ze heeft gekregen.
In antwoorden op Kamervragen van Tweede Kamerlid Norbert Klein schrijft Wiebes dat er niet alleen excuses zijn gemaakt, maar dat Lerato ook een passend cadeau heeft gekregen.
Lerato's moeder laat vanaf het vakantieadres aan Omroep Gelderland weten dat zij nog geen excuses van de staatssecretaris zelf hebben gehad. 'Wij hebben de staatssecretaris hier niet over gesproken. Wel heeft Lerato een handgeschreven brief gehad van Suzanne van de Belastingdienst met een cadeaubon van tien euro. Op 31 juli hebben we twee brieven ontvangen met een verrekening. Of het hiermee is opgelost zal allemaal nog moeten blijken. Lerato is er nu helemaal niet mee bezig, we zijn lekker vakantie aan het vieren.'

'Niet zoveel zakgeld'

Wiebes erkent in de antwoorden aan de Kamer dat de Belastingdienst een fout heeft gemaakt, maar volgens hem gaat het om een zeldzame fout. Hij zegt dat Lerato ten onrechte is aangezien voor ondernemer.
In juli kwam in het nieuws dat het meisje uit Beneden-Leeuwen sinds vorig jaar werd bestookt door de Belastingdienst. Telefoontjes naar de belastingtelefoon hielpen niet en daarom diende Lerato een officiële klacht in. Ze deed er ook een handgeschreven brief bij.
Daarin schreef ze: 'Ik mag helaas nog niet werken en ik heb niet zo veel zakgeld, dus ik kan jullie niet betalen. Groetjes van Lerato van Gelder.'
Een persvoorlichter van de fiscus liet in juli al weten dat ze niet bang hoefde te zijn voor haar zakgeld en dat de zaak rechtgezet zou worden. Nu zijn daar dus excuses en een cadeaubon bijgekomen.