Nieuws

Provincie steekt stokje voor nieuwbouw distributiecentrum Heinz in Nijmegen

De provincie is niet van plan om mee te werken aan de komst van het nieuwe bedrijventerrein De Grift-Noord langs de A15 bij Nijmegen. Het distributiecentrum van voedingsproducent Heinz wil zich hier vestigen, maar daar steekt de provincie dus een stokje voor.
ARNHEM - De provincie is niet van plan om mee te werken aan de komst van het nieuwe bedrijventerrein De Grift-Noord langs de A15 bij Nijmegen. Het distributiecentrum van voedingsproducent Heinz wil zich hier vestigen, maar daar steekt de provincie dus een stokje voor.
Volgens de provincie is er al een overschot aan bedrijventerreinen voor logistieke bedrijven. 'Er is bijvoorbeeld  75 hectare beschikbaar voor logistieke bedrijven in de directe omgeving van De Grift, op Park 15, aldus gedeputeerde 'Josan Meijers.
In het Regionaal Programma Bedrijventerreinen van de voormalige Stadsregio is al vastgesteld dat er geen behoefte is aan extra bedrijventerreinen, zegt de provincie. 'Dus ook de gemeente Nijmegen heeft daar haar handtekening onder gezet', stelt de provincie in een persbericht.
De gemeente Nijmegen wil het bedrijventerrein graag aanleggen, zodat het distributiecentrum van Heinz zich daar kan vestigen.