Nieuws

Cel en tbs voor man uit Bemmel die vriendinnen mishandelde

Een man van 35 uit Bemmel is tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld. Hij mishandelde en bedreigde zijn vriendinnen.
ARNHEM - Een man van 35 uit Bemmel is tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld. Hij mishandelde en bedreigde zijn vriendinnen.
In 2013 heeft hij zijn toenmalige vriendin mishandeld en bedreigd. Ook heeft hij haar, tegen haar wil, een tijd in haar eigen huis vastgehouden. Een jaar later mishandelde, bedreigde en verkrachtte hij zijn nieuwe vriendin.

Persoonlijkheidsstoornis

De man uit Bemmel heeft niet meegewerkt aan een persoonlijkheidsonderzoek. In de strafzaak zijn oude psychiatrische en psychologische rapporten overlegd - de man is in 2007 en 2010 voor vergelijkbare zaken al tot forse gevangenisstraffen veroordeeld. Een psycholoog en een psychiater zijn in de zittingszaal nader gehoord. Op grond van hun bevindingen concludeert de rechtbank dat de man ten tijde van het plegen van de misdrijven leed aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis met narcistische trekken.

Kans op herhaling groot

De rechtbank legde tbs op om de maatschappij tegen de man te beschermen. Volgens de rechters is de kans op herhaling groot. De man moet zijn ex-vriendinnen ook een schadevergoeding betalen.