Nieuws

Onlinesupermarkt Picnic opent vanuit Nijkerk aanval op Albert Heijn en Jumbo

Picnic begint in september
Een nieuwe onlinesupermarkt opent de aanval op Albert Heijn en Jumbo. Vanuit een groot distributiecentrum in Nijkerk worden de producten geleverd.
NIJKERK - Een nieuwe onlinesupermarkt opent de aanval op Albert Heijn en Jumbo. Vanuit een groot distributiecentrum in Nijkerk worden de producten geleverd.
Het bedrijf heet Picnic en begint in september, staat op de website van de onlinesupermarkt. Aan Picnic is drie jaar in het geheim gewerkt. In enkele wijken van Amersfoort loopt op dit moment een proef. Daar rijden elektrische busjes rond die boodschappen bij zo'n 150 proefpersonen rondbrengen. Via een app kunnen de boodschappen worden besteld. Picnic berekent geen bezorgkosten en zegt tegen de laagste prijs te leveren.
'Dat kan omdat we alleen maar online doen en alleen maar thuisbezorgen', zegt Michiel Muller, een van de vier ondernemers achter het initiatief. Muller stond aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel. 'We hebben niet de kosten van de supermarkten: het gebouw zelf en de dure locaties. En ten tweede: we bestellen alleen maar spullen bij onze leveranciers die de consumenten eerst bij ons hebben besteld. Dat betekent dat je heel weinig verspilling hebt.'
Michiel Muller op Radio Gelderland:
Bij Picnic werken nu zo'n 30 mensen en het bedrijf heeft circa tien bezorgers in dienst. Hoeveel mensen er bijvoorbeeld in Nijkerk bij komen, weet Muller nog niet. 'Naarmate het succes groter wordt, zullen het meer worden. Het is moeilijk te zeggen hoe dat precies gaat lopen. Maar per stad ga je natuurlijk werkgelegenheid creëren voor de bezorgers en voor mensen die de klantenservice doen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!