Nieuws

Spectaculaire stunts en salto's op het water: 'EK Wakeboard zet Maurik op de kaart'

MAURIK - Het EK Wakeboard dat deze week wordt gehouden in Maurik zet de gemeente Buren als watersportgebied op de internationale kaart. Dat stelt de gemeente Buren.
Het Europese Kampioenschap wordt gehouden op de thuisbasis van Waterskivereniging Maurik (WSV) aan de Rijnbandijk.
'De hele regio heeft hier baat bij, wij als gemeente staan nu definitief op de kaart. Maurik is deze week ver buiten de Nederlandse grenzen te zien, vanwege de opnames die internationaal worden uitgezonden op tv. Ook zijn er live-streams op internet die internationaal worden bekeken', aldus Jan Willem Bol van de gemeente.

Waterskicentrum van Nederland

De gemeente en WSV zijn al maanden bezig met de voorbereidingen en dat levert veel op. 'Dat is niet in keiharde cijfers uit te drukken. De sporters prijzen de voorzieningen die we hier hebben en de kwaliteit van het water. We krijgen internationaal veel aandacht als watersportgebied, dat is veel waard. We kunnen nu ook echt waarmaken dat recreatie erg belangrijk voor ons is. Op het gebied van waterski zijn wij het centrum van Nederland, wordt al gezegd.'
121 sporters vanuit 15 verschillende landen strijden in Maurik om de Europese titel. De 'riders', zoals de deelnemers aan het EK Wakeboard worden genoemd, verblijven in een hotel in Tiel. Maandagavond was de aftrap van het EK, de stoet met sporters trok door het centrum van Maurik. Wethouder Sander van Alferen opende het EK Wakeboard officieel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!