Nieuws

Supporters bereiden ludieke acties voor als reactie op politiestaking

De supportersverenigingen van De Graafschap en NEC bereiden ludieke acties voor, als de wedstrijden van hun clubs niet doorgaan vanwege de politiestaking.
NIJMEGEN - De supportersverenigingen van De Graafschap en NEC bereiden ludieke acties voor, als de wedstrijden van hun clubs niet doorgaan vanwege de politiestaking.
De voetbalsupporters van NEC moeten tot donderdag wachten op duidelijkheid over de wedstrijd NEC-Exelsior die voor zondag staat gepland.
Woensdag besloot burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen dat de voetbalwedstrijd tussen sc Heerenveen en De Graafschap vrijdag niet doorgaat.

'Misschien wel in een weiland'

Hans Boesberg, voorzitter van de Superboeren - de supportersvereniging van De Graafschap - houdt er rekening mee dat de wedstrijd tegen Heerenveen alsnog door zou kunnen gaan.
Hij wil nog niet al te veel loslaten over de 'ludieke actie' die momenteel wordt voorbereid. 'We zijn we met de supporters bezig om iets anders te organiseren, maar dat staat en valt met het niet doorgaan van de wedstrijd.'
Ook over waar deze ludieke actie gehouden zou worden, wil hij niks zeggen. 'Misschien wel in een weiland', aldus Boesberg.

'Maanden naar uitgekeken'

Ook de supportersvereniging van NEC overweegt een 'actie of samenkomst' te organiseren als de wedstrijd NEC-Excelsior zondag niet doorgaat. Het gaat volgens vice-voorzitter Jeroen Rengers van de supportersvereniging om een ludieke actie, bij het station, op de Grote Markt in Nijmegen of elders.
'Wij zouden het heel vervelend vinden als die wedstrijd zondag niet doorgaat. Je kijkt maanden uit naar de eerste eredivisie wedstrijd. En die politie-actie gooit roet in het eten.'

'Minister ligt er niet wakker van'

Rengers en Boesberg snappen niet waarom de voetbalwedstrijden doelwit moeten zijn van de cao-acties van de politie. 'Ik denk dat die acties niks uithalen. Die minister Van der Steur ligt daar echt niet wakker van, dat een paar voetbalwedstrijden verplaatst moeten worden', aldus Boesberg.

Geen acties door supportersvereniging Vitesse

De supportersvereniging van Vitesse heeft geen acties in voorbereiding voor de afgelaste wedstrijd tegen Willem II, die voor zondag op het programma stond. 'We hebben wel een uitnodiging van de supporters van Willem II om zondag een biertje te komen drinken in het centrum van Tilburg', vertelt voorzitter Paul Koster. Als supportersvereniging wordt niet op die uitnodiging in gegaan, maar Koster vermoedt dat individuele supporters daar wel voor voelen.
Ook Koster baalt van de politie-acties. 'Vitesse wordt nu voor de tweede keer getroffen door politie-acties. De wedstrijd Feyenoord-Vitesse is eind vorig seizoen ook al verplaatst wegens politie-acties. En het gekke is dat de wedstrijd Feyenoord-Ado nu wel doorgaat, omdat ze anders voor de tweede keer getroffen zouden worden. En de Vitesse supporters dan?', vraagt Koster zich af.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!