Nieuws

WK Voltige Ermelo; kunststukjes op de rug van een paard

Halsbrekende capriolen op de rug van een paard. Het eerste WK Voltige voor junioren ooit staat op punt van losbarsten in Ermelo
ERMELO - Halsbrekende capriolen op de rug van een paard. Het eerste WK Voltige voor junioren ooit staat op punt van losbarsten in Ermelo
Klein meisje optillen. Klein meisje in je nek. Klein meisje op je schouders. Klein meisje balancerend hoog boven je hoofd. Stelt u zich eens voor jongleren met de achtjarige Elise van 32 kilo. Jetske Cleophas (15) uit Zetten doet het. Maar dan op de rug van een honderden kilo's rondrennend paard. Is dat niet dood en dood eng!? 'Dat went wel', lacht de 15-jarige Jetske. En nee, ze heeft nog nooit zo'n klein meisje als Elise laten vallen.

Eerste Wereldkampioenschappen Voltige voor junioren ooit

In het KNHS Centrum bij Ermelo moet het allemaal gaan gebeuren de komende dagen. De eerste Wereldkampioenschappen Voltige voor junioren ooit. Maar voor het zover is moeten alle paarden eerst door een APK-keuring. Dierenartsen en juryleden met serieuze, strengen blikken kijken naar de dieren.

Paard zo fit als een hoentje

Warnix is het paard waar Jetske op gaat staan terwijl ze de achtjarige Elise hoog de lucht in tilt. Ook deze trouwe viervoeter dient te worden onderworpen aan de keurende ogen. Warnix blijkt zo fit als een hoentje. En Jetske uit Zetten ook.