Nieuws

Belgische hotelgast die agent in Ede neerstak, zou bekentenis hebben afgelegd

De Belg die in Ede een agent heeft neergestoken, zou een bekentenis hebben afgelegd over zijn poging om zijn Belgische vriendin te vermoorden.
EDE - De Belg die in Ede een agent heeft neergestoken, zou een bekentenis hebben afgelegd over zijn poging om zijn Belgische vriendin te vermoorden.
Dat bleek dinsdag tijdens de rechtszaak tegen de man.
De 25-jarige Belg, die zowel in België als Nederland wordt verdacht van poging tot moord, zou zijn bekentenis hebben afgelegd tijdens een verhoor bij de politie. De advocaat van de Belg zegt dat dit verhoor in strijd was met een eerlijk proces. De advocaat wil dat de Belgische en Nederlandse zaak door één Nederlandse rechtbank tegelijk worden behandeld.

Belg stak vriendin en agent

De agent uit Ede maakte onderdeel uit van een arrestatieteam dat op 22 april de Belg arresteerde in hotel De Paasberg in Ede. Bij die arrestatie stak de Belg de agent met een mes.
De man zou in de Belgische plaats Lebbeke op 11 april hebben geprobeerd zijn ex-vriendin te vermoorden. Hij zou haar ongeveer tien keer met een mes in haar hals en gezicht hebben gestoken. Tijdens zijn vlucht zou hij ook nog op Belgische agenten zijn ingereden.

Agent moest naar ziekenhuis

De agent uit Ede raakte levensgevaarlijk gewond, maar overleefde de steekpartij. Hij moest geopereerd worden en lag enkele dagen in het ziekenhuis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!