Nieuws

Gedeputeerde: 'Geen draagvlak voor drukjacht op wilde zwijnen'

wilde zwijnen
Er is geen enkel draagvlak voor het opnieuw invoeren van de drukjacht op wilde zwijnen. Dat zegt de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van Natuur in reactie op een rapport van het Faunafonds.
EPE - Er is geen enkel draagvlak voor het opnieuw invoeren van de drukjacht op wilde zwijnen. Dat zegt de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van Natuur in reactie op een rapport van het Faunafonds.
In dat rapport wordt het opnieuw invoeren van de zogenoemde aanzit-drukjacht op de wilde zwijnen aanbevolen, 'als extra mogelijkheid om minder frequent te hoeven jagen en daarmee meer rust in het veld te creëren.'

Al jaren lang verboden

Volgens gedeputeerde Van Dijk is de drukjacht al jarenlang verboden en is er bij het vaststellen van de nieuwe Natuurwet in de Tweede Kamer al flink wat discussie geweest over de bestaande jachtmethodes. 'Los van de vraag of ik voorstander ben, is er dus geen enkel draagvlak voor drukjacht op wilde zwijnen', zegt Van Dijk vanaf zijn vakantieadres.
Daarbij zegt de gedeputeerde dat hij geen verzoek heeft gehad om weer met de drukjachtmethode te mogen jagen.

Voor het laatst in 2007

In 2007 is er voor het laatst gevraagd om weer te kunnen jagen met de drukjachtmethode op de Veluwe. De Tweede Kamer en later ook de rechtbank stonden dat niet toe.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!