Nieuws

Man 4,5 jaar cel in voor gewelddadige diefstallen bij ouderen in Nijmegen

Een man van 44 uit Nijmegen is veroordeeld tot 4,5 jaar cel voor twee diefstallen met geweld bij ouderen. De slachtoffers waren 86 en 74 jaar en woonden in hetzelfde appartementencomplex in Nijmegen.
ARNHEM - Een man van 44 uit Nijmegen is veroordeeld tot 4,5 jaar cel voor twee diefstallen met geweld bij ouderen. De slachtoffers waren 86 en 74 jaar en woonden in hetzelfde appartementencomplex in Nijmegen.
Bij de 86-jarige drong de man met geweld de woning binnen. Daarna werkte hij de hoogbejaarde man tegen de grond, ging op hem zitten en haalde de portemonnee uit diens broekzak. Ook heeft hij een keer bij de man ingebroken en spullen meegenomen. Volgens het slachtoffer is hij al vijf keer eerder door de man beroofd, in een tijdsbestek van vijf maanden. Deze zaken zijn niet aan de rechtbank voorgelegd.
Het slachtoffer van 74 werd in de centrale toegangshal van het appartementencomplex door de man in een nekgreep genomen. De Nijmegenaar haalde hierbij de portemonnee van de man uit diens achterzak. 

Kwetsbare slachtoffers en brutale werkwijze

De rechtbank hield bij de opgelegde straf rekening met het strafblad van de man. 'Maar zeker ook met de kwetsbaarheid van de slachtoffers en de brutaliteit waarmee hij te werk is gegaan. Weliswaar heeft dief geen grof geweld toegepast, maar bij deze kwetsbare slachtoffers hoefde hij ook maar licht geweld toe te passen om zijn doel te bereiken: eigen financieel gewin', aldus de rechtbank.