Nieuws

Nog niet duidelijk wanneer parkeergarage station Arnhem opengaat

Het is donker en stil in de parkeergarage
De gemeente Arnhem heeft nog geen idee wanneer de parkeergarage bij het station weer opengaat. Sinds vrijdagavond kan er niet worden geparkeerd door een stroomstoring.
ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft nog geen idee wanneer de parkeergarage bij het station weer opengaat. Sinds vrijdagavond kan er niet worden geparkeerd door een stroomstoring.
Het noodaggregaat dat na de stroomstoring aansloeg, raakte oververhit. Er kwam rook in de ontluchtingsfilters terecht, waarna de garage en het busstation werden ontruimd. Sinds vrijdagavond laat rijden er weer bussen, maar parkeren kan nog steeds niet.
Een woordvoerster van de gemeente hoopt later op de dag te kunnen zeggen wanneer parkeergarage Arnhem Centraal weer opengaat.
Een verslaggever van Omroep Gelderland maakte een rondje door de garage:
Arnhem Centraal kreeg in 2005 een 10 van de ANWB. Brede parkeervakken, prima bewegwijzering, eenrichtingsverkeer, veel licht en goede nooduitgangen hielpen de garage aan de eerste plek. De parkeergarage heeft 1050 parkeervakken.
In de zomer van vorig jaar was de parkeergarage enkele uren dicht na een wolkbreuk. Op alle verdiepingen stond zo'n 3 centimeter water.

Huurauto's weggehaald

Autoverhuurbedrijf Hertz heeft de 20 auto's weggehaald die het in de garage heeft staan. Ze staan tijdelijk op eigen terrein. Een medewerker zegt te hopen dat de parkeergarage snel weer opengaat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!