Nieuws

Vlaggenstoet door Maurik: EK Wakeboarden van start

MAURIK - Een bonte stoet van sporters, coaches en vooral veel Europese vlaggen trok maandagavond door Maurik. De deelnemers aan het EK Wakeboarden liepen naar het gemeentehuis van de gemeente Buren, daar was de officiele aftrap van het kampioenschap.
Inwoners van Maurik kwamen er even voor op straat staan om te kijken. Verslaggever Arjan Hoefakker was erbij..
Het Europees Kampioenschap wakeboard Boot 2015 wordt tot en met zaterdag 8 augustus gehouden bij Waterskivereniging Maurik. De gemeente Buren en WSV Maurik zijn al maanden druk met de voorbereidingen. In totaal strijden 121 zogenoemde 'riders' uit 15 verschillende landen om de Europese titel. Overigens doet ook Egypte mee, het is het enige Afrikaanse land dat deelneemt naast de Europese teams.
Nederland wordt vertegenwoordigd door een groep van twintig deelnemers. Tijdens de voorronde van 3 tot en met 6 augustus proberen de riders zich te kwalificeren voor de finales, die worden gehouden op zaterdag 8 augustus.
Bij de openingsbijeenkomst voor het gemeentehuis werden de deelnemende teams officieel voorgesteld. Wethouder Sander van Alfen hield een toespraak en daarmee is het evenement van start gegaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!