Nieuws

Koe-maisdoolhof in Geesteren: deze koe moet je wel in de kont kijken

GEESTEREN - Bij melkveehouderij De Melktap moet je de koe in de kont kijken om hem bij de horens te kunnen vatten. Vanuit de staart kom je in een maisdoolhof terecht en moet je je weg vinden, via de kop, naar de hoeven.
Bij melkveehouderij De Melktap in Geesteren is een doolhof in de vorm van een koe aangelegd in het aangrenzende maisveld. 'Toen de mais 20 à 30 centimeter hoog was hebben we de afbeelding van een koe uitgesneden in het veld. Dat deden we met behulp van een gps-systeem', vertelt veehouder en geestelijk vader van het koe-maïsdoolhof Wily Erinkveld.

'Deze is wel heel goed gelukt'

'We hebben het pad maandenlang moeten bijhouden om wildgroei en dichtgroeien te voorkomen. Nu het doolhof open is hebben we er wat minder werk aan'. Het is niet het eerste doolhof dat Erinkveld heeft gemaakt. 'Ik doe dit al zeven jaar, zo heb ik ook wel eens een molen gemaakt. Maar ik moet eerlijk toegeven, dit jaar is mijn doolhof wel heel erg goed gelukt.' Een toevallig passerende luchtballon maakte er een foto van.
Wily Erinkveld was dinsdagmorgen op Radio Gelderland:
De veehouder verwacht dat er elke dag tientallen tot wel honderd mensen langs zullen komen. Die bezoekers zijn daarna ook van harte welkom om een kijkje te nemen op de boerderij.