Nieuws

Overbuurman filmt diefstal van aanhanger in Arnhem

'Ik werd zaterdag gebeld door de politie. Die stond in mijn loods en vertelde dat er was ingebroken', vertelt Pim Schrier uit Arnhem.
ARNHEM - 'Ik werd zaterdag gebeld door de politie. Die stond in mijn loods en vertelde dat er was ingebroken', vertelt Pim Schrier uit Arnhem.
Bij zijn projectbureau werd zaterdag een complete aanhanger meegenomen. 'Op die aanhanger stond een aggregaat en die hebben ze in zijn geheel aangekoppeld. Daarnaast is er ook nog veel ander gereedschap meegenomen'.
Maar toch gloort er hoop, want zijn overbuurman was toevallig aanwezig. 'Die was er nog en dacht dat zijn volgens mij geen vrienden van Pim maar gewoon dieven.' De man bedacht zich niet en probeerde de vermeende dieven te filmen. Dat lukte niet omdat hij het recordknopje vergat in te drukken en is er toen maar achter aangereden. 'Hij maakte een filmpje en foto's, van zijn gezicht en de auto. Pontificaal in beeld'.
Dat de mannen ook echt inbrekers waren werd al snel duidelijk toen de overbuurman de auto wilde laten stoppen. 'Toen reed hij er vol gas vandoor, dwars door rood.' De foto's werden op Facebook gezet en dat leverde veel tips op. 'Ik heb uit drie bronnen al een mogelijk adres gekregen. Maar ik kan geen aangifte doen want de politie staakt. Wat ik nu begreep kan dat donderdag pas weer.'