Nieuws

Appelpop komt eraan; bouw Westluidense Poort Tiel gaat daarom 's avonds door

Het zandzuigen bij bouwlocatie Westluidense Poort in Tiel moet sneller, om ruimte te maken voor Appelpop. Om de productie te verhogen, worden de komende vier weken de werktijden doordeweeks verlengd tot uiterlijk 22.00 uur.
TIEL - Het zandzuigen bij bouwlocatie Westluidense Poort in Tiel moet sneller, om ruimte te maken voor Appelpop. Om de productie te verhogen, worden de komende vier weken de werktijden doordeweeks verlengd tot uiterlijk 22.00 uur.
Het weggezogen zand wordt opgevangen in het zand/slibdepot op het Paardenwater. Vanaf het depot wordt het zand afgevoerd. Omdat het Paardenwater in september de locatie is voor één van de podia van Appelpop dat 11 september begint, moet het zandzuigen voor die tijd klaar zijn.
Daarvoor is het nodig de productie te verhogen. Tussen 19.00 en 22.00 uur zijn alleen de zandzuigers op het bouwterrein en een kraan op het Paardenwater actief. Er worden in dat tijdvak geen andere werkzaamheden uitgevoerd. Ook rijden er geen vrachtwagens op de bouw.

Kortdurende stremming mogelijk

De bereikbaarheid voor omwonenden, winkeliers en winkelend publiek tijdens de werkzaamheden blijft zoals het nu is. Er zijn wel vrachtbewegingen tussen 07.00 en 19.00 uur. Voor de afvoer van zand is een overlast verminderend logistiek plan opgesteld. Dit kan soms leiden tot een kortdurende stremming. De bouwer stelt alles in het werk om stremmingen tot een minimum te beperken.
Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof, wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio. Een centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie.
Naast het cultuurgebouw komen ook een ondergrondse parkeergarage voor 580 auto’s en stadswoningen in het gebied.