Nieuws

Openingsceremonie EK Wakeboarden in Maurik

Wakeboarders halen spectaculaire stunts uit
Op het plein voor het gemeentehuis in Maurik is vanavond de openingsceremonie van het EK Wakeboarden. De gemeente Buren verwacht veel bezoekers.
MAURIK - Op het plein voor het gemeentehuis in Maurik is vanavond de openingsceremonie van het EK Wakeboarden. De gemeente Buren verwacht veel bezoekers.
Volgens een gemeentewoordvoerder lopen deelnemers, begeleiders en andere betrokkenen vanaf de wedstrijdlocatie aan de Rijnbandijk in een grote stoet naar het gemeentehuis. Ze vertrekken rond 18.00 uur en worden vergezeld door een muziekkorps. Om 19.00 verricht de loco-burgemeester van Buren de openingshandeling.

Spectaculaire stunts

Wakeboarden kun je omschrijven als 'waterskiën op een plank'. Beoefenaars worden voortgetrokken door bijvoorbeeld een boot en halen ondertussen spectaculaire stunts uit.
Het Europees kampioenschap Wakeboarden achter de boot begint morgen en duurt tot zondag. Er worden 200 deelnemers verwacht. De organisatie is in handen van Waterskivereniging Maurik (WSV).
Vanwege de officiële opening is het gemeentehuis in Maurik vanavond gesloten. In plaats daarvan kunnen inwoners er woensdagavond van 17.00 tot 20.00 uur terecht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!