Nieuws

Zomer in Gelderland trekt weer door de provincie: 20 plaatsen staan even op hun kop

De presentatie is weer in handen van Angelique Krüger
Het zesde seizoen van Zomer in Gelderland trapt vandaag af in Babberich. De hele maand augustus trekt de karavaan van Omroep Gelderland langs 20 dorpen en kleine steden in de provincie.
BABBERICH - Het zesde seizoen van Zomer in Gelderland trapt vandaag af in Babberich. De hele maand augustus trekt de karavaan van Omroep Gelderland langs 20 dorpen en kleine steden in de provincie.
Al die plaatsen doen niet zomaar mee: ze hopen de mooiste plaats van Gelderland te worden. Via een speciale app kunnen mensen elke werkdag stemmen op hun favoriete plaats. De eretitel ging vorig jaar naar het Achterhoekse dorp Harfsen

Geld voor een lokaal goed doel

Ook spelen de dorpen en steden voor een lokaal goed doel. Ze kunnen maximaal 1000 euro verdienen. In Babberich gaat het geld naar de dorpsraad. Die wil daarvoor een digitaal aankondigingsbord kopen, waar alle activiteiten van de verenigingen op moeten komen te staan. De cheque is te verdienen door opdrachten uit te voeren.
Hoe spreek je de naam Babberich eigenlijk uit? Verslaggever Malou Helder ging op onderzoek uit en vond het antwoord bij de uitbater van café Huis ten Dijk, Walther Boxstart.

Volg het live!

De hele dag is het spektakel live op Radio Gelderland te volgen en op gld.nl wordt een liveblog bijgehouden. Om 18.15 uur is er een live televisie-uitzending op TV Gelderland. Die wordt daarna de hele avond herhaald. De presentatie is weer in handen van Angelique Krüger.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!