Nieuws

NEC speelt gelijk tegen spijkerhard Levante

NIJMEGEN - NEC heeft in de eigen Goffert met 1-1 gelijkgespeeld tegen een spijkerhard Levante. De Spanjaarden ontspoorden na rust volledig.
In de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie keek NEC al snel tegen een achterstand aan. Juanfran kopte op fraaie wijze achterwaarts raak. De Nijmegenaren combineerden bij vlagen wel aardig, maar tot echte doelkansen kwam het niet. Levante loerde vooral op de counter.

Harde tackles

Ook maakten de Spanjaarden enkele tackles die niet bij vriendschappelijk voetbal horen. En omdat NEC'ers ook gingen reageren, liepen de gemoederen flink op. Vlak voor rust kopte Christian Santos net over na een afgemeten voorzet van Bart Buysse. Het was de eerste echte kans voor de thuisclub.

Meer druk van NEC

Na rust begon NEC matig. Levante bleef veel te hard spelen en dat leidde tot de tweede gele kaart en dus rood voor Verza. De Nijmegenaren konden daarna meer druk ontwikkelen en invaller Gregor Breinburg kwam gevaarlijk door, maar zijn voorzet kwam niet aan. Het bleef ook maar onvriendelijk op het veld. Namens NEC liet Santos zich niet onbetuigd. Het leek 1-1 te worden via Rens van Eijden, maar het was buitenspel.

Santos haalt zijn gram

Even later haalde Santos zijn gram door van afstand raak te schieten. En meteen daarna werd er een forse overtreding op hem gemaakt. Anthony Limbombe had bijna succes met een vrije trap, die net over de kruising verdween. Na een krankzinnige tackle op Breinburg kon ook Casadesus met rood inrukken. Sjoerd Ars zorgde bijna nog voor de winnende treffer met een kopbal. En ook de sterk spelende Wojciech Golla scoorde nog bijna. Ars miste vlak voor tijd van dichtbij met het hoofd.
Opstelling NEC: Haldorsson, (Smit); Appiah, (Breinburg), van Eijden, Golla, Buysse (Grot); Bikel, Santos, Foor; Celik, (Amaarouk), Emilsson, (Ars), Limbombe.