Nieuws

Gasstoring Oldebroek opgelost; 11,5 kilometer gasleiding schoongemaakt

OLDEBROEK - Alle huishoudens in het gebied in Oldebroek waar woensdag een breuk in de waterleiding ontstond hebben sinds zaterdagavond weer gas. Ook de vervuilde hoofdgasleiding van ruim 11,5 kilometer in het buitengebied van Oldebroek is weer helemaal schoon. Dat meldt Liander.
In totaal ging het om 279 huishoudens, minder dan het getal van 300 adressen dat eerder werd genoemd. Volgens een woordvoerder komt dat verschil doordat een aantal mensen op andere manieren worden gefaciliteerd.
Een huishouden is nog niet aangesloten. 'Een pechgeval', volgens woordvoerder Karen Nitschke. 'Ze hebben water in de binneninstallatie gekregen en daar moet dan weer een andere monteur voor komen'. Er echt mee zitten doet de gedupeerde overigens niet. 'We zijn lekker aan het barbecueën. Als het in de winter was geweest had ik het een stuk erger gevonden'. 
Overigens worden de adressen die niet thuis waren later aangesloten. 'Ze hebben een brief gekregen en worden bij thuiskomst geholpen'. 

Water en modder in de gasleiding

Het probleem ontstond woensdagochtend door een breuk in de waterleiding op de hoek Bongersweg/Vreeweg. Door de kracht van het water begaf de naastgelegen gasleiding het ook, waarna die volstroomde met water en modder. 279 huishoudens kwamen daardoor zonder gas te zitten.
Er moest ruim 11 kilometer aan hoofdgasleiding worden schoongemaakt. Het eerste huishouden kreeg vrijdag weer gas.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!