Nieuws

NK Standwerken in Putten: 'Komt dat zien!'

PUTTEN - 'Knijp maar in je arm, je gelooft het echt niet..' en meer van dat soort verkoopzinnen schallen door het centrum van Putten. Het NK Standwerken werd daar zaterdag gehouden. 40 deelnemers probeerden op een zo ludiek mogelijke manier hun producten aan te prijzen.
Van blije-voetencrème tot pannen en van autopoets tot toverstiften. De hele dag liep de jury rond om te kijken wie zijn werk het beste deed. En na een dag vol strijd en babbels werd vanavond bekend dat John Gruter, al een aantal keer Gelders beste standwerker, zich het komende jaar Nederlands kampioen Standwerken mag noemen. 

'Kom erbij! Over honderd jaar is die honderd euro waard!'

In 2013 was het NK ook in Gelderland. Toen werd er in Harderwijk gestreden om de titel Beste Standwerker. Vorig jaar werd het kampioenschap in Schiedam gehouden. De Gelderse kampioenschappen worden al jaren in Putten gehouden.

'Meneer, kom eens iets dichterbij, ik bijt niet!'

Standwerkers zijn veel te vinden op grote week- of jaarmarkten of op een van de 120 speciale concoursen. Er zijn drie soorten: de hoogwerkers, laagwerkers en zwemmers. De hoogwerker staat op een verhoging, de laagwerker op gelijke hoogte van de mensen en de zwemmer gaat tussen zijn producten zitten en prijst elke keer andere dingen aan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!