Nieuws

Staking Persgroep Apeldoorn voorbij: krant komt wat later

De landelijke kranten
Medewerkers van de drukkerij van de Persgroep in Apeldoorn zijn vrijdagnacht weer aan het werk gegaan. Rond 00.30 uur werd het werk hervat. Drukkers bij de Apeldoornse en Haagse drukkerij waren vanaf vrijdagavond 23.00 uur in staking.
APELDOORN - Medewerkers van de drukkerij van de Persgroep in Apeldoorn zijn vrijdagnacht weer aan het werk gegaan. Rond 00.30 uur werd het werk hervat. Drukkers bij de Apeldoornse en Haagse drukkerij waren vanaf vrijdagavond 23.00 uur in staking.
De medewerkers in Den Haag staakten de hele nacht. De aanleiding voor de werkonderbreking is een langdurig cao-conflict in de grafische industrie over een loonsverhoging van 2,5 procent en een eenmalige uitkering van 300 euro, zegt vakbond FNV.

Geen of verlate krant

Door de staking verschijnt een aantal regio-katernen van het Algemeen Dagblad niet. Voor kranten van de Persgroep in Oost-Nederland betekent de tijdelijke werkonderbreking mogelijk een vertraging van de bezorging van de zaterdagkrant.

De Gelderlander en De Stentor

Directeur Journalistiek Erik van Gruijthuijsen van de Persgroep noemt de
staking 'treurig en onverantwoordelijk'. Degenen die getroffen worden door de actie zijn volgens hem mensen die De Gelderlander, De Stentor en Tubantia lezen. De AD-lezer die de krant leest om haar regiotitels, zal problemen ondervinden in onder meer Utrecht, Den Haag en Amersfoort.