Nieuws

Noodaggregaat oververhit; parkeergarage en busstation Arnhem vrijdag tijdelijk ontruimd

Een oververhit aggregaat heeft vrijdag aan het einde van de middag voor rookontwikkeling gezorgd in de parkeergarage bij Arnhem Centraal. De garage en het busstation werden ontruimd. Halverwege de avond was het probleem opgelost, maar er is nog geen stroom op het busstation. © Elles Greupink
ARNHEM - Een oververhit aggregaat heeft vrijdag aan het einde van de middag voor rookontwikkeling gezorgd in de parkeergarage bij Arnhem Centraal. De garage en het busstation werden ontruimd. Halverwege de avond was het probleem opgelost, maar er is nog geen stroom op het busstation.
De afwezigheid van elektriciteit heeft geen gevolgen voor het busverkeer, maar betekent wel dat chauffeurs geen gebruik kunnen maken van hun wachtruimten. 'Ze hebben daar vandaag geen bakje koffie', aldus een woordvoerder van Breng.
Volgens een woordvoerster van de brandweer ontstond vrijdag een stroomstoring, waarna het noodaggregaat aansloeg. Dat noodaggregaat raakte oververhit. Er kwam rook uit de ontluchtingsroosters, onder meer bij het busstation. Dat leidde ook tot stank.

Noodaggregaat uitgezet; gevaar geweken

Daarom werd besloten tot ontruiming van de parkeergarage. Het noodaggregaat kon door de brandweer pas worden uitgezet toen was vastgesteld dat iedereen uit de garage was. Het wordt dan namelijk helemaal donker in de garage.
Rond 19.45 uur werd het aggregaat uitgeschakeld en was het brandgevaar geweken. Een monteur ging daarna aan de slag. Rond 20.45 uur meldde de brandweer dat het aggregaat tijdelijk werd opgestart, zodat wachtenden hun auto konden ophalen.

Busvervoer ernstig ontregeld

Door de afsluiting van het station werd het busvervoer ernstig ontregeld. De trolleys konden niet meer rijden, omdat die bij het station niet konden keren. Reizigers werden naar het Willemsplein verwezen, waar vervangende bussen vertrokken. 'Er is een enorme vertraging', zei een woordvoerster van Breng halverwege de avond. 'Kies als het kan voor een andere vorm van vervoer.'