De Graafschap speelt gelijk bij laatste test voor Eredivisie

De Graafschap - Emmen
DOETINCHEM - De Graafschap heeft de laatste wedstrijd in de aanloop naar de Eredivisie gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Op sportpark De Bezelhorst in Doetinchem werd het 1-1.
De Graafschap speelde een fletse wedstrijd en leek nog niet klaar voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen volgende week. De Superboeren begonnen de wedstrijd zonder aanwinst Nathan Kabasele en proefspeler Bruno Godeau bleef de eerste helft op de bank. De wedstrijd in Doetinchem werd door ongeveer 2500 toeschouwers bekeken. Zij konden de eerste helft voornamelijk genieten van de zon, want verder zagen zij in de eerste helft een heel matige wedstrijd.
De grootste kans van de eerste helft kwam pas in de 44e minuut. Middenvelder Dean Koolhof nam een lange bal van Kaak perfect aan, maar zijn schot stuitte vervolgens op FC Emmen-keeper Dennis Telgenkamp. Verder probeerde Bryan Smeets en Koolhof het nog met schoten van buiten de zestien meter, maar die schoten bleven ongevaarlijk.

De Graafschap kwam beter uit kleedkamer

Na rust kwam De Graafschap beter in de wedstrijd en kwam het zelfs op voorsprong. Een voorzet van El Jebli werd binnengekopt door een verdediger van FC Emmen. Daarna bleven de Doetinchemmers aanvallen, maar echt grote kansen bleven uit. Proefspeler Godeau viel nog wel in, maar kon niet echt overtuigen. Vlak voor tijd kreeg De Graafschap uiteindelijk de deksel op de neus. FC Emmen-spits Hagenauw scoorde een ietwat gelukkige treffer. Hij tikte de bal achter de grabbelende invallende keeper Eric Verstappen. Daarmee kwam de eindstand op 1-1.
Opstelling De Graafschap: Jurjus (46.Verstappen), Bouma, Linthorst(80.Lammers), Pröpper, Will; Vida, Koolhof, Smeets, Kaak; El Jebli(65. Godeau), Quekel.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!