Nieuws

Moeder sloeg dochter met hondenriem; OM eist 15 maanden cel

Eis justitie: vrouw uit Arnhem moet 15 maanden cel in voor mishandelen dochter
Jarenlang mishandelde een 33-jarige vrouw uit Arnhem haar dochter. In januari 2015 sloeg ze haar 13-jarige dochter zelfs met een hondenriem waardoor die onder de blauwe plekken en striemen zat.
ARNHEM - Jarenlang mishandelde een 33-jarige vrouw uit Arnhem haar dochter. In januari 2015 sloeg ze haar 13-jarige dochter zelfs met een hondenriem waardoor die onder de blauwe plekken en striemen zat.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste daarom donderdag 15 maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk, tegen de moeder. Dit met een proeftijd van drie jaar.
Het OM legt de vrouw zware mishandeling ten laste voor de hardhandigheid in januari dit jaar. Ook wordt de vrouw verweten dat ze haar dochter over en langere periode van zes jaar diverse keren heeft mishandeld.

Tegen haar oog getrapt

De moeder heeft bekend dat ze haar dochter in januari geslagen heeft met een hondenriem en tegen haar oog heeft getrapt. De vrouw stelt dat de mishandelingen niet zo vaak voorkwamen en niet zo ernstig waren. Ook vindt ze dat de periode van mishandeling minder lang is dan wordt beweerd.
De 33-jarige Arnhemse verklaarde dat ze haar woede en verdriet op haar kind afreageerde omdat ze een slechte relatie had. In januari van 2015 was het 13-jarige meisje er klaar mee. Ze is vanuit Presikhaaf naar Arnhem-Zuid gelopen om bij kennissen aan de bel te trekken. Die hebben de politie er bij gehaald.

'Laatste jaren weer erger'

Het meisje stelt dat ze vroeger in de weekenden bij haar moeder al mishandeld werd. De laatste jaren woonde ze weer bij haar moeder en werd daar steeds ernstiger mishandeld. Ze verstopte zichzelf ook onder haar bed en in de kast, zo laat het OM weten.

Moeder licht verstandelijk beperkt

De moeder is onderzocht en blijkt verminderd toerekeningsvatbaar door een stoornis. Ze is licht verstandelijk beperkt. Hoelang de vrouw nu de cel in moet, wordt bekend op 13 augustus.