Vitesse verliest in Southampton

SOUTHAMPTON - Vitesse heeft donderdagavond het eerste duel in de Europa League met Southampton verloren. In Engeland gingen de Arnhemmers met 3-0 onderuit tegen de ploeg van Ronald Koeman.
1-0 Pellè 36.
2-0 Tadic (pen.) 45.
3-0 Long 84.
Vitesse begon met Kelvin Leerdam centraal achterin in de basisopstelling. Maikel van der Werff bleek dus niet fit genoeg om te starten. De verdediger zat wel op de bank. Verder kwamen de Arnhemmers met de verwachte namen aan de aftrap. Isaiah Brown begon als rechtsbuiten, terwijl Uros Djurdjevic in de spits stond.
Eerste kans voor Vitesse
De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Vitesse. Na twee minuten ging een schot van Valeri Qazaishvili net voorlangs. Het duurde even voordat Southampton echt gevaarlijk werd. Uit een corner kopte Yoshida op doel, maar Vitesse-keeper Eloy Room stond precies op de juiste plek. Vlak daarna leek Vitesse in de problemen te komen toen linksback Rochdi Achenteh klungelig ingreep bij een aanval van de thuisploeg.
Redding van Room
Na ruim twintig minuten spelen hield Room Vitesse andermaal op de been. Met een onwaarschijnlijke redding keerde hij een schot van dichtbij. Southampton domineerde de wedstrijd steeds meer, maar Vitesse bleef overeind. Hoewel Achenteh een bron van onrust was.
Pellè
Voor rust was het dan toch raak voor Southampton. Graziano Pellè liep eigenlijk veel te simpel weg bij de Vitesse-verdediging en scoorde de 1-0. Vlak voor rust kreeg Vitesse een penalty tegen na een overtreding van Achenteh. Tadic (ex-Twente) schoot binnen en zorgde voor 2-0. Daarna was het meteen rust.
Vitesse kwam begon ongewijzigd aan de tweede helft. Ook het spelbeeld was grotendeels hetzelfde; Southampton was de bovenliggende partij en werd zo nu en dan gevaarlijk. Vitesse kon voorin geen vuist maken.
Na een uur haalde Vitesse-trainer Peter Bosz spits Uros Djurdjevic naar de kant. De Albanees Milot Rashica kwam erin en nam zijn plaats in de punt van de aanval in.
Dé kans voor Vitesse
Nadat ook Pantic was ingevallen, kreeg Rashica dé kans op de 2-1. De aanvaller schoot echter slecht in.
Vlak voor tijd werd het ook nog 3-0 door Long. Daarmee lijkt Vitesse kansloos om de volgende ronde te bereiken.