Nieuws

90 jaar en nog steeds met veel plezier aan het werk in haar eigen stomerij in Brummen

BRUMMEN - Ze is vandaag 90 jaar oud geworden, maar Minie Wiegman uit Brummen weet van geen opgeven. Nog elke dag staat ze vrolijk in haar stomerij aan de Ambachtstraat om haar trouwe klanten te helpen en een beetje te verwennen. 'Er gaan hier elke dag wel drie pakken koekjes doorheen.'
En daar doet mevrouw Wiegman het voor, de gezelligheid. 'Sommigen komen alleen langs voor een praatje en een kopje koffie. Ik zou niet weten wat ik zonder die aanspraak zou moeten doen. Het houdt me jong.' Ook het dagelijkse ritme houdt haar vitaal.

'Pensioen? Dan ga ik dood'

Het is bijzonder dat Wiegman nog steeds elke dag in de winkel staat. Daarom kreeg ze donderdagochtend, op haar verjaardag, bloemen van burgemeester Alex van Hedel. 'Hij vond het zo gezellig, hij is de hele ochtend gebleven!' Trots kijkt ze naar de foto die van haar en de Brummense burgervader is genomen. Het was een grote verrassing voor haar. 'De winkel stond opeens helemaal vol.'
Met pensioen gaan, daar denkt Minie Wiegman niet aan. 'Mijn dochter zegt altijd dat - wanneer ik stop met de stomerij - ik binnen een half jaar overlijd. En doodgaan wil ik nog lang niet. Ik wil nog van al het moois genieten.' Vrijdag is de stomerij gesloten, dan wordt haar verjaardagsfeestje nog eens groots overgedaan met de familie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!