Nieuws

Politieacties geen gevolgen voor NEC - Excelsior

De aangekondigde politieacties hebben vooralsnog geen gevolgen voor de wedstrijd NEC - Excelsior op zondag 9 augustus. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Nijmegen.
NIJMEGEN - De aangekondigde politieacties hebben vooralsnog geen gevolgen voor de wedstrijd NEC - Excelsior op zondag 9 augustus. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Nijmegen.
De politiebonden kondigen aan dat het politiepersoneel gaat staken tijdens de eerste speelronde van de eredivisie (7 t/m 9 augustus) als verantwoordelijk minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie niet met een beter cao-bod komt.

Geen agenten rond de wedstrijd

Het is volgens de bonden aan de burgemeesters van de speelsteden om af te wegen of het verantwoord is om een wedstrijd toch door te laten gaan. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid. Volgens de politiebonden leggen politiemensen die bij deze wedstrijden worden ingezet, hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer.

Laag risicoprofiel

Volgens de gemeente Nijmegen gaat de wedstrijd vooralsnog door. 'De wedstrijd tegen Excelsior heeft een laag risicoprofiel waarbij weinig agenten worden ingezet', aldus een woordvoerder van de gemeente Nijmegen. Daarom is de gemeente nog niet van plan om de wedstrijd te verbieden. 'We blijven de situatie natuurlijk wel monitoren', zegt de woordvoerder.
De gemeenten Doetinchem en Arnhem hoeven zich geen zorgen te maken. De Graafschap en Vitesse spelen bij de start van de eredivisie een uitwedstrijd. De Graafschap speelt op vrijdagavond 7 augustus uit tegen FC Heerenveen. Zondag 9 augustus speelt Vitesse uit tegen Willem II. Of deze uitwedstrijden wel of niet doorgaan is aan de gemeenten Heerenveen en Tilburg.