Nieuws

101-jarige uit Zutphen verjaagt oplichter aan de deur

Een 101-jarige vrouw uit Zutphen heeft met een slimme smoes een oplichter aan de deur weten te verjagen.
ZUTPHEN - Een 101-jarige vrouw uit Zutphen heeft met een slimme smoes een oplichter aan de deur weten te verjagen.
De man deed zich voor als medewerker van een waterleidingbedrijf. Via een smoes wilde hij proberen de pinpas te bemachtigen. De hoogbejaarde vrouw was niet onder de indruk van de gladde praatjes van de oplichter. Zij deed net alsof er bekenden op bezoek kwamen en de man koos daarna het hazenpad.
De afgelopen dagen heeft de man in totaal vier keer toegeslagen. Naast Zutphen was hij ook actief in Apeldoorn en Warnsveld. In twee gevallen had hij succes. Een 91-jarige vrouw in Warnsveld gaf haar bankpas en pincode wel af, waarna er geld van haar bankrekening werd gehaald. In Apeldoorn werd een vrouw van 90 jaar benaderd door een man die in haar tuin stond. De man vertelde dat de vrouw geld kon terugkrijgen van het waterleidingbedrijf. Daarvoor had hij haar bankpas nodig. Ook wist de man haar pincode te ontfutselen.
De politie waarschuwt ouderen om alert te blijven. 'Als iemand van bijvoorbeeld een waterleidingbedrijf onaangekondigd voor uw deur staat en om uw betaalgegevens vraagt, trap er dan niet in', aldus de politie.