Nieuws

Lisa vermoedelijk slachtoffer seksueel misbruik

Danny D., de man die vastzit voor de verdwijning van de 13-jarige Lisa, wordt verdacht van seksueel misbruik. Zijn voorarrest is met zeker 14 dagen verlengd.
UDDEL - Danny D., de man die vastzit voor de verdwijning van de 13-jarige Lisa, wordt verdacht van seksueel misbruik. Zijn voorarrest is met zeker 14 dagen verlengd.
Danny D. werd donderdagmiddag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Behalve van seksueel misbruik wordt de 41-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn ook verdacht van het onttrekken van Lisa aan het ouderlijk gezag.

Verdwenen van camping Nieuw-Milligen

Lisa uit Spijkenisse verdween vorige week van bungalowpark Rabbit Hill in Nieuw-Milligen, waar ze met haar ouders op vakantie was. Maandag werd ze teruggevonden in een bus in Koudekerk aan den Rijn.
Een dag na haar verdwijning deden Lisa's ouders aangifte. De politie in Gelderland onderzocht haar vermissing. Omdat Lisa een dag later zelf met haar moeder belde, vond de politie de zaak minder urgent.

Onder toezicht van reclassering

Op het moment van de Lisa's vermissing stond Danny D. onder toezicht van de reclassering, meldt de NOS. Het is niet duidelijk hoe intensief het toezicht was.

Eerder in de fout

Danny D. is in 2011 al veroordeeld voor het lokken van een ander minderjarig meisje. Via internet zocht hij contact met een meisje van 12. Ze spraken af om samen naar een zwembad in Bergen op Zoom te gaan. Ook vond de politie kinderporno op zijn computer.
De rechter veroordeelde Danny D. in 2011 tot 408 dagen cel, waarvan 204 voorwaardelijk.

'Hij is weer bezig, die gek'

Danny D. werd destijds opgepakt na een tip van de Brabantse Buschauffeur Martijn Goedegebuure. Hij belde de politie omdat hij het niet vertrouwde. Tegen Omroep Brabant reageert Goedegebuure op de nieuwe verdenkingen tegen de Danny D.: 'Ik dacht gelijk: hij is weer bezig, die gek.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!