Nieuws

Tot in het weekeinde geen gas in Oldebroek, ruim 11 kilometer gasleiding moet worden schoongemaakt

OLDEBROEK - De meeste bewoners van de ruim 300 huizen in Oldebroek zitten tot zeker in het weekeinde zonder gas. Dat zegt een woordvoerder van netwerkbeheerder Liander. Ongeveer 30 tot 40 monteurs van Liander moeten ruim elf kilometer gasleiding schoonmaken.
De huizen in het buitengebied zitten sinds woensdagochtend al zonder gas. Oorzaak is een breuk in een waterleiding. Door de kracht van het water begaf de naastgelegen gasleiding het ook, waarna die volstroomde met water en modder. De gasleidingen in het gebied moeten allemaal worden schoongemaakt.

Hoe moet je douchen zonder gas?

Geen gas betekent voor veel mensen geen warme douche. De getroffen bewoners kunnen sinds donderdag gratis terecht bij voetbalvereniging OWIOS op sportpark Bovenmolen. De douches bij de kleedkamers zijn tussen 18.00 en 21.00 uur beschikbaar. OWIOS zet vrijwilligers in om dit in goede banen te leiden.

'Zelfredzaamheid en naoberschap groot'

Loco-burgemeester Lydia Groot van de gemeente Oldebroek zegt ook dat zonder gas zitten natuurlijk heel vervelend is. 'Ik heb uit de gesprekken met bewoners gemerkt dat de zelfredzaamheid en naoberschap groot zijn. Evengoed blijft het lastig en behelpen. De mensen van Liander zijn hard aan het werk om het probleem op te lossen.'
In het gebied zit ook een vakantiepark met ongeveer 40 recreatiewoningen. In de buurt staat ook bungalowpark Landal Landgoed 't Loo. Dit park heeft wel gas. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!