Nieuws

Zutphen voert noodkap bij tien bomen uit na ongeluk met afgebroken tak

Bomen Zutphen gekapt
Tien bomen op en rond de Rijkenhage in Zutphen worden gekapt. De gemeente heeft dat besloten na controle. Die vond plaats omdat twee weken geleden een tak van een boom viel op toeristen die stonden te wachten op de fluisterboot.
ZUTPHEN - Tien bomen op en rond de Rijkenhage in Zutphen worden gekapt. De gemeente heeft dat besloten na controle. Die vond plaats omdat twee weken geleden een tak van een boom viel op toeristen die stonden te wachten op de fluisterboot.
Het gaat om twee paardenkastanjebomen op de Rijkenhage, twee suikeresdoorns aan de Martinesingel, drie suikeresdoorns aan de Boompjeswal, een paardenkastanje aan het Vogelpark een paardenkastanje bij Achter het Zutphene zijde Berkel en een paardenkastanje aan de IJsselkade.
Woensdag zijn er ook al twee bomen gekapt in de binnenstad.

Bomen Rijkenhage worden onderzocht

Er worden nu twee bomen op de Rijkenhage omgehaald. De boom waar een tak halverwege juli van afbrak en zes mensen verwondde, stond al op de kaplijst. De andere bomen daar zijn al bekeken, maar moeten nog verder worden onderzocht. Mogelijk komen zij ook nog op de noodkaplijst.

Er komen nieuwe bomen voor in de plaats

De gemeente Zutphen geeft aan dat er in principe nieuwe bomen worden teruggeplaatst op de plaatsen waar de bomen gekapt worden. Als dat niet kan, dan wordt er geld gestopt in het boomfonds. 'Maar de kans is heel erg aannemelijk dat er weer bomen terugkomen', vertelt een woordvoerder van de gemeente Zutphen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!