Nieuws

10 maanden cel in Arnhemse WOS-fraudezaak

Een voormalig bestuurslid van de Woning Onderhoud Stichting (WOS) in Arnhem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.
ARNHEM - Een voormalig bestuurslid van de Woning Onderhoud Stichting (WOS) in Arnhem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.
De 72-jarige man uit Den Haag heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan betrokkenheid bij het onttrekken van grote geldbedragen van de WOS in Arnhem. De man zou samen met drie medeverdachten honderdduizenden euro's hebben verduisterd uit het fonds dat was bestemd voor particuliere woningverbetering. Hij heeft een bankkaart gebruikt die niet van hem was en werd schuldig bevonden aan het witwassen van geld.

Straf lager door lange strafzaak

De straf van 10 maanden cel is lager dan de eis van 18 maanden cel. Dat komt doordat de rechtbank rekening heeft gehouden met het feit dat de strafzaak lang heeft geduurd. Door de WOS is al in 2009 aangifte gedaan, maar in 2011 hebben pas huiszoekingen plaatsgevonden. De man is uiteindelijk in 2012 aangehouden, waarna verder onderzoek volgde. De mededaders waren al eerder veroordeeld.

Bedrag wordt terugbetaald

In 2011 werden de verdachten in een civiele procedure al veroordeeld tot het terugbetalen van 500.000 euro.Tijdens de zitting in maart bleek dat van dat bedrag tot op heden iets meer dan 55.000 euro is terugbetaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!