Nieuws

Mijlpaal van twee miljoen euro voor burgerwindmolenpark Nijmegen

De initiatiefnemer van het 'burgerwindmolenpark' dat gebouwd moet worden langs de A15 bij Elst heeft twee miljoen euro ingezameld. 'Ruim genoeg voor de bouw van vier windmolens', zegt Ben Dankbaar van de coöperatie WindpowerNijmegen.
ELST - De initiatiefnemer van het 'burgerwindmolenpark' dat gebouwd moet worden langs de A15 bij Elst heeft twee miljoen euro ingezameld. 'Ruim genoeg voor de bouw van vier windmolens', zegt Ben Dankbaar van de coöperatie WindpowerNijmegen.
Eerder deze maand werd bekend dat de windaandelen in het windmolenpark 'als een speer verkocht worden'. Daardoor is het vrijwel zeker dat het park er komt. Om het park geheel in eigen beheer te krijgen, was anderhalf miljoen euro nodig. Dat bedrag is dus ruimschoots gehaald. Dankbaar verwacht nog veel meer inschrijvingen.

Burgerinitiatief wordt coöperatie

Het windpark Nijmegen-Betuwe moet in de weilanden langs de A15 komen, vlakbij Elst. Het is een initiatief van burgers uit de regio's Nijmegen en Overbetuwe. Ze richtten een coöperatie op onder de naam WindpowerNijmegen.
Tot 1 september kan iedereen lid worden van de coöperatie voor een eenmalig bedrag van 25 euro. Daarnaast kunnen de leden investeren in het windpark.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!