Nieuws

Honderden huishoudens Oldebroek dagen zonder gas door water in leiding

OLDEBROEK - Ongeveer 285 huishoudens in het buitengebied van Oldebroek zitten sinds woensdagochtend zonder gas. Volgens woordvoerster Karen Nitschke van netbeheerder Liander kan het dagen duren voordat de storing is opgelost.
Het gaat om aansluitingen aan de Bovendwarsweg, De Hoogte, Mulligenweg, Ottenweg, Veenweg, Vierschotenweg en Vreeweg in de postcodegebieden 8095 en 8096. De oorzaak van de storing is een breuk in de waterleiding, waardoor er water in de gasleidingen is gestroomd. 

'Monteurs gaan lange dagen maken'

Op dit moment zijn monteurs van netbeheerder Liander in Oldebroek om de storing te verhelpen. Wanneer de problemen precies zijn opgelost, is nog niet bekend. 
'We hebben te maken met water dat de gasleiding is ingestroomd. Die zit dus vol met water en modder. Dat moet er eerst allemaal uit', legt woordvoerster Nitschke uit. 'Maar we moeten eerst de gaskranen bij de klanten afsluiten, zodat dat dat veilig kan gebeuren. De ervaring leert dat zo'n storing niet met een dag is opgelost. Onze monteurs gaan lange dagen maken om ervoor te zorgen dat de mensen snel weer gas hebben.'

Compensatievergoeding

Liander gaat kijken of in overleg met de gemeente iets georganiseerd kan worden voor de bewoners. 'Mensen zullen even moeten improviseren', zegt Nitschke 'Voor de getroffen bewoners is er sowieso een compensatievergoeding. Als je in Nederland langer dan vier uur zonder gas zit, dan krijg je per vier uur een geldbedrag. Dat maken we automatisch over.'
Bewoners met vragen kunnen tot 21.30 uur terecht bij het informatiepunt van Liander op de Mulligenweg 6. Morgenochtend opent het informatiepunt om 08.00 uur. Op de website van de netbeheerder leest u wat u kunt doen bij een gasstoring. 

Vergelijkbaar met gasstoringen in Apeldoorn

In Apeldoorn was vorig jaar tot twee keer toe een soortgelijke situatie. In de wijk De Sprenkelaar zaten in juni zo'n 1300 huishoudens een week zonder gas, nadat een water- en gasleiding waren beschadigd. Een half jaar later, in december, werd de wijk Anklaar getroffen door een gasstoring. Daar moesten ruim 500 huishoudens en bedrijven het bijna een week zonder gas stellen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!