Nieuws

Grensweg bij Groesbeek blijft voorlopig open

De grensweg tussen de bebouwde kom van Groesbeek en Duitsland mag voorlopig openblijven. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem bepaald.
GROESBEEK - De grensweg tussen de bebouwde kom van Groesbeek en Duitsland mag voorlopig openblijven. Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem bepaald.
Groesbeek en Duitse buurplaats Kranenburg zijn al vanaf 2006 bezig om de Cranenburgsestraat tussen beide plaatsen open te stellen voor autoverkeer. De Duitsers hadden hun deel van de weg met behulp van subsidie spoedig klaar. Maar de Flora- en faunawet gooit aan de Nederlandse kant al jaren roet in het eten. Auto's op de weg zouden steen- en kerkuilen storen.
Daarom werd eerder besloten dat de weg dicht moest. Groesbeek mocht de weg niet openstellen op straffe van 25.000 euro per dag. Een beslissing die op 16 juni door de rechter van tafel werd geveegd, omdat staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken de beslissing niet goed onderbouwd zou hebben. Daarna besloot de rechter dat de weg tot 1 augustus mocht openblijven.

Weg dus voorlopig open

De weg mag openblijven, zolang niet duidelijk is welke aanvullende maatregelen getroffen moeten worden om te voldoen aan de flora- en faunawet. De gemeente is nog in gesprek met de staatssecretaris en er worden nog belangengroeperingen uitgenodigd die kunnen laten weten wat er volgens hen moet gebeuren.

Wij zijn geen natuurbarbaren'

Eerder had Groesbeek ook al te maken met de Flora- en faunawet toen de zandhagedis roet in het eten gooide bij de opening van een nieuw fietspad. Maar wethouder Ria Barber benadrukt: 'Wij zijn geen natuurbarbaren. Als we hier in de omgeving iets willen doen komen we altijd natuur tegen en we gaan daar met respect mee om. Maar een beetje nuchterheid mag er toch ook wel bij blijven.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!