Nieuws

'Echt Achterhoeks' Armeens gezin uit Lintelo moet weg uit Nederland

AALTEN - De Armeense familie Galstian uit Lintelo, die al sinds 2007 in Nederland is, moet het land verlaten. De familie moet terug naar Armenië.
Het gezin had een verblijfsvergunning aangevraagd in het kader van de kinderpardonregeling. Die was afgewezen en daartegen is het gezin in beroep gegaan. De rechtbank in Arnhem heeft nu besloten dat de familie niet mag blijven.
Voor de rechtbank werd twee weken geleden nog actie gevoerd door kinderen en volwassenen die spandoeken hadden meegebracht. Zij wilden dat de familie in de Achterhoek bleef wonen. De rechtbank oordeelde dat het gezin te lang uit beeld is geweest van de juiste instanties. Daarmee heeft de familie zich niet gehouden aan de voorwaarden van de kinderpardonregeling.

'Wel in beeld bij de gemeente telt niet'

Het gezin met twee kinderen noemde zichzelf  'echt Achterhoeks' en was wel in beeld bij de gemeente Aalten, de voedselbank en de kerk. Maar dat telt niet, aldus de rechtbank. Ook de steun vanuit de gemeente en de media-aandacht voor het gezin veranderen de beslissing niet.

Familie verneemt nieuws vanuit media

De familie is niet ingelicht over het besluit, zij vernamen het nieuws vanuit de media.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!